Food photography, types of food photos

In our modern world, taste, touch, smell and sound are preceded by sight. The first encounter with a venue, a food, an experience. Whatever it. With a restaurant, a venue, a hotel.

Decisive.

The first impression is the impression created by the pictures. Years ago, visuality did not play a fundamental role in the branding of a restaurant or hotel. Today, however, the lack of photos and limited visual appearance gives rise to mistrust, so food photography is of paramount importance. Guests choose restaurants and event venues based on pictures. They behave the same as when booking a hotel room and if they don’t have enough visual information, they will move on. They will only visit the restaurant personally when they are convinced after seeing the pictures.

If there are pictures... and if those pictures have the desired effect.
How can you achieve this effect with a photo? With a professional photographer.

Ételfotózás Limonádék


Az ételfotók három fő típusa


Mindenki, aki népszerűsített már terméket vagy szolgáltatást, tudja, hogy kardinális szerepe van a vizuális hatásoknak, a fényképeknek egy sikeres promóció megvalósításában. Éppen ezért, az ételfotózásnál is fontos, hogy céljainkat szem előtt tartva, gondos tervezés után készítsük el a fényképeket, hogy az a célcsoportot vásárlásra ösztönözze, befolyásolja. Különösen igaz ez az olyan szolgáltatásokra, amiket szinte kivétel nélkül távolról vásárolnak meg, csak és kizárólag a látott képek alapján, ahogy teszik ezt a szállások foglalásánál vagy sok esetben az éttermek kiválasztásánál.
Az ételfotók típusainak közös jellemzője, hogy az érzelmekre, érzékszervekre hatnak, így emocionálisan befolyásolják a vásárlókat, ám nem mindegy, hogy milyen üzenetet kívánunk átadni, milyen érzést szeretnénk kelteni, mint ahogy az sem, hogy ki a célcsoport és milyen platformon próbáljuk őket elérni. A következőkben röviden bemutatjuk a promóciós ételfotók három fő funkcióját és típusát:

1. Esztétikai hatáskeltés, azaz így lesz mindig értékes kontent az instán


A képek célja, hogy a kellemes, esztétikus elemek megjelenítésével hívja fel a figyelmet az ételekre. Az étel van alapvetően a középpontban, de a teríték, elrendezés és a környezet igazodik a trendekhez. Sok esetben színekkel, fény-árnyék hatásokkal alakítjuk a kép által keltett hatást, aminek következtében az összkép lesz fontos. Ezek a típusú képek jellemzően a közösségi oldalakra készülnek, kiválóak a figyelemfelkeltésre és ahhoz, hogy mindig legyen megfelelő tartalom az instagram, facebook, vagy egyéb fiókjainkon. Egy fotózás alkalmával több havi képes tartalomnak megfelelő kép készül, így érdemes előre tervezni és elkészíteni a következő promóciókhoz, szezonális eseményekhez, ünnepekhez illő fotókat is.

Látványos cocktail ételfotózás


2. Érzelmek keltése, avagy ezért fognak minket választani


Ezeknél a képeknél a legfontosabb a „storytelling”, hogy a vásárló a képek alapján beleképzelhesse magát az adott szituációba és igényt keltsen benne arra, hogy ő is átélje a fotókon látott élményeket. Érezze úgy, mintha ott ülne, oda tudjuk magunkat képzelni az étterembe, szállodába, érezze, hogy ő is ilyen boldogan, romantikázva a párjával fogja elfogyasztani a vacsorát, vagy ugyanabban a csodálatos kertre néző teraszon fog pezsőt inni a reggelihez, mint amit a képeken látott. Ennek érdekében, a fotókon nem csak az étel van a középpontban, hanem maga a környezet is, a megterített asztal, az étterem enteriőrje, a hangulatos fények. Kiválóan lehet tovább fokozni a hatást modelles fotózásokkal, aminek segítségével bemutathatjuk a boldog, elégedett vendégeket is.

Ételfotózás storytelling

Ételfotózás reggeli


3. Étvágygerjesztés, amikor csak az étel a fontos


Akár egy hotelről, akár egy önálló étteremről van szó, az egyes ételek kiemelése, részleteiben való megmutatása is szükséges, hiszen a vendégek számára a vendéglátás színvonala és az ínycsiklandó ételek kínálata is fontos döntési szempont lehet.

Amikor az ételfotózás célja az egyes ételek bemutatása, akkor a legtöbb esetben minél közelebbről, minél kevesebb figyelemelterelő dekorációs elemmel fényképezzük az ételeket. A megfelelő világítás beállítása, a jól komponált képek és a kiváló minőségű felvételek lehetővé teszik, hogy az ételek minden egyes részlete jól látható legyen, hogy a fogások még ínycsiklandóbbnak tűnjenek. A cél az, hogy a vendég meg akarja kóstolni az adott ételt és vásárlásra ösztönözze, így az effajta ételfotók megfelelőek az étlapokra, plakátokra, vagy szakácskönyvek illusztrálására is.

Ételfotózás étlapraHa Ön is szeretné, hogy a vendégek bizalmat szavazzanak Önnek a bemutatkozó képeik alapján, keressen minket bizalommal és kérjen árajánlatot ételfotózásra még ma!


Contact us

Hotel and Food Photography

Hotel and Food ételefotó instagram Hotel and Food enteriőr fotózás instagram Hotel and Food Photography instagram hotel fotózás instagram Hotel and Food hotel fotózás instagram étterem enteriőr fotózás